Δ.Κ.Ε.Α.Ν.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας για την εκκαθάριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αναπτυξιακή Ναυπάκτου (ΑΝ.ΝΑ) και τη διατήρηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Άθλησης και Νεολαίας (ΔΚΕΑΝ), αλλά και σε εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την υλοποίηση των κοινωνικών προγραμμάτων οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, που υλοποιούσε η ΑΝ.ΝΑ και οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι», που υλοποιούσε η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, υλοποιούνται πλέον από την ΔΚΕΑΝ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΚΕΑΝ υπέβαλε πρόταση σε σχετική προκήρυξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη χρηματοδότηση των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 2011.

Η πρόταση που υποβλήθηκε εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή, γεγονός που συνεπάγεται ότι από τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ναυπακτίας θα εξυπηρετηθούν τουλάχιστον 385 άτομα. Σημειώνεται ότι η δομή θα εξυπηρετεί όλες τις δημοτικές ενότητες του νέου Δήμου (πρώην Δήμοι Αντιρρίου, Αποδοτίας, Ναυπάκτου, Πλατάνου, Πυλήνης, Χάλκειας). Η ΔΚΕΑΝ επεδίωξε την εξυπηρέτηση 555 ατόμων, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό για λόγους που κυρίως σχετίζονται με τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Η διαδικασία του διαγωνισμού δεν ήταν μια τυπική διαδικασία, γεγονός που αποδεικνύεται από τον αποκλεισμό αντίστοιχων δομών μεγάλων δήμων της χώρας, αλλά απαιτούσε την ορθή συμπλήρωση του φακέλου υποψηφιότητας και τη διεκπεραίωση των απαιτούμενων ενεργειών για την ανταπόκριση στους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. της ΔΚΕΑΝ ευχαριστεί δημόσια το στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας και όσους συνέβαλαν με τις γνώσεις τους στην υποβολή της πρότασης.

Τέλος, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι στις αρχές Μαΐου η Ε.Ε.Τ.Α.Α θα δημοσιεύσει προκήρυξη για την επιλογή των ωφελούμενων, που θα λάβουν υπηρεσίες από τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι». Για την ακριβή ενημέρωση και την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των αιτημάτων των δημοτών του Δήμου Ναυπακτίας, η ΔΚΕΑΝ θα εξυπηρετεί τους ενδιαφερόμενους στα γραφεία της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ (Ε.Ο. Αντιρρίου – Ναυπάκτου, κόμβος περιφερειακού) και στα τηλέφωνα 2634038110 & 2634029926. Οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται από το στέλεχος της ΔΚΕΑΝ και υπεύθυνη της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», κα Κελεσίδη Μάγδα, από την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011 και ώρες 09:00 – 15:00.

 

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου