Γλώσσα / Language:
   

Κατεβάστε το ενημερωτικό υλικό σε μορφή pdf

Αφίσα
ΦυλλάδιοTουριστικός οδηγός
Κινητή έκθεσηΟι μοντέρνοι καιροί ένωσαν με ένα μεγάλο τεχνικό επίτευγμα την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, με μία γέφυρα που εξυπηρετεί το παρόν και προσβλέπει στο μέλλον. Πλην όμως είναι άγνωστο στο πλατύ κοινό ότι μεταξύ των δύο τόπων προϋπήρχε μία πνευματική ζεύξη που προέκυψε από το κοινό φρόνημα και τον πόθο για τη λευτεριά. Η Δυτική Ελλάδα είναι ο γεννήτορας του Ολυμπιακού Ιδεώδους, της Συμπολιτειακής Διακυβέρνησης, του Νεοελληνικού Κράτους και της Κυβέρνησης του Βουνού.

Το διατοπικό σχέδιο με τίτλο Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ «Όρκοι και Μυστικά στη Δυτική Ελλάδα» υλοποιείται στο πλαίσιο της διατοπικής συνεργασίας μεταξύ 4 Αναπτυξιακών εταιριών, οι οποίες είναι η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α., που είναι και η Συντονίστρια Ο.Τ.Δ. του σχεδίου, η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε. Ο.Τ.Α., η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α. και η ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. και αποσκοπεί στο να συστήσει στους Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες την ιστορική και πολιτιστική συνέχεια της Δυτικής Ελλάδας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας και την άγνωστη ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής, ιδίως στην πολύπαθη περίοδο της Επανάστασης του 1821.

Μέσα από ελκυστικές διαδρομές στη φύση, ιστορικές τοποθεσίες και μνημεία καθώς και μέσα από μικρές βιογραφίες και μνήμες, ο επισκέπτης θα γνωρίσει την άγνωστη δράση της Φιλικής Εταιρείας στη Δυτική Ελλάδα και τις επιρροές στην ιδεολογία από τον Καραϊσκάκη και τον Διάκο μέχρι την Κυβέρνηση του Βουνού.

Πρόκειται για μία πολύχρωμη και πολύβουη διαδρομή στα χνάρια της Ιστορίας για μικρούς και μεγάλους που συνοδευόμενη από το μεγαλείο της φύσης, καθιστά τους επισκέπτες κοινωνούς των αξιών του τόπου.