Η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. διοργάνωσε συνέδριο με θέμα “αειφόρος ανάπτυξη προστατευόμενων περιοχών, στο πλαίσιο του έργου “Διαχείριση Υδάτινων Πόρων σε Προστατευόμενες Περιοχές” (WAREMA), της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIB/CADSES”. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2008, στο Αμφιθέατρο της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας, στην Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου ήταν αφιερωμένο στα παιδιά. Το ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, παρουσία 150 παιδιών, παρουσίασε εκπαιδευτικό εργαλείο για την εξοικονόμηση νερού στο σχολείο και στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια οργάνωσε ειδικό περιβαλλοντικό – εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος του συνεδρίου ήταν αφιερωμένο στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Σχετικές παρουσιάσεις πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας, ο Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΠΡΟΤΕΚΤΑ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” και ο Γραμματέας του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ. Λαμπράκης, στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Αλιείας, ο οποίος παρουσίασε το Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 – 2013.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. ανακοίνωσε τη συνεργασία φορέων της περιοχής για την ένταξη της ευρύτερης περιοχής της Λιμνοθάλασσας στον ΑΞΟΝΑ 4 “Αειφόρος ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών”, του Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 – 213 και διένειμε ειδικά έντυπα για την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην περιοχή.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν οι κ.κ. Μπαρμπαρίτσας (Αντιδήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου), Γαλάνης (Δήμαρχος Αιτωλικού), Αλετράς (Δήμαρχος Οινιαδών), Μπουλές (Δήμαρχος Πυλήνης), Καπώνης (Αντινόμαρχης Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας), καθώς επίσης στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τοπικών φορέων.