Προγράμματα

CLLD LEADER ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ

CLLD LEADER ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ

Το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD LEADER ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ χρηματοδοτείται από δυο Επιχειρησιακά Προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος είναι ο Δήμος Ναυπακτίας, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου... »
Περισσότερα
Ανενεργό

Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER

Στο πλαίσιο του ΑΞΟΝΑ 4, του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 – 2013, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εγκρίθηκε το Τοπικό Πρόγραμμα “Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER” ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α., με τίτλο “Διαδρομές στη φύση και τον πολιτισμό της Αιτωλίας”. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ... »
Περισσότερα

INTERFACE

INTERFACE   Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα σε Ευάλωτες Ευρωπαϊκές Κοινότητες   Στόχοι: * Εντοπισμός ευάλωτων κοινοτήτων στις χώρες και τις περιφέρειες των εταίρων, οι οποίες παρουσιάζουν δυναμική με δυνατότητα ανατροπής της «εύθραυστης» κατάστασής τους, μέσα από τις παρεμβάσεις του προγράμματος. * Εντοπισμός των ελλείψεων στις ικανότητες και των εκπαιδευτικών αναγκών... »
Περισσότερα
Ανενεργό

LEADER Αλιείας

Στο πλαίσιο του ΑΞΟΝΑ 4, του Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑ 2007-2013 εγκρίθηκε το Τοπικό Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» (LEADERΑλιείας) της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΕ ΟΤΑ, με τίτλο «Οικοτουριστικές και πολιτιστικές διαδρομές σε αλιευτικές περιοχές της Αιτωλίας». ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΑ Επωνυμία φορέα ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ Διακριτικός τίτλος... »
Περισσότερα
Ανενεργό

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΤοπΣΑ: ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Τίτλος Πράξης: «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία» Φορέας Υλοποίησης: Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΙΤΩΛΙΑ» · Συντονιστής: ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ · ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ · ΑΛΚΥΟΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΩΝ · ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ... »
Περισσότερα
Ανενεργό

Βοήθεια στο Σπίτι

H ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ υλοποίησε το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” στους Δήμους Αντιρρίου, Αποδοτίας, Ευπαλίου, Πλατάνου, Πυλήνης και Χάλκειας, με χρηματοδότηση αρχικά από εθνικούς πόρους και στη συνέχεια από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Δήμος Ευπαλίου) και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό... »
Περισσότερα
Ανενεργό

CULTEMA

Οι πολιτισμικές αξίες αντανακλούν την περιφερειακή αλλά και την τοπική ταυτότητα και αποτελούν βασικό παράγοντα αειφόρου ανάπτυξης. Το πρόγραμμα CULTEMAστοχεύει στην δημιουργία μιας κοινής στρατηγικής μάρκετινγκ με σκοπό την αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πολιτιστική κληρονομιά, μέσα από νέες θεσμικές δυνατότητες και εφαρμόζοντας καινοτόμα σχέδια διακυβέρνησης,... »
Περισσότερα
ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε Ο.Τ.Α
Ανενεργό

ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε Ο.Τ.Α

Η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. δραστηριοποιείται με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής παρέμβασής της, η οποία καθορίζεται από τα όρια των Δήμων – μετόχων της, οι οποίοι είναι: Δήμος Αιτωλικού Δήμος Αντιρρίου Δήμος Αποδοτίας Δήμος Βαρδουσίων Δήμος Δομνίστας Δήμος Ευπαλίου Δήμος Θέρμου Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου Δήμος Ναυπάκτου Δήμος Οινιαδών Δήμος Πλατάνου Δήμος Πυλήνης... »
Περισσότερα
ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ
Ανενεργό

ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε μαζί με άλλους Φορείς, στο Σχέδιο Δράσης με τίτλο «ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ», στο πλαίσιο του Μέτρου 5.3: «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις υπέρ των γυναικών», του Ε.Π. «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση». Το Σχέδιο Δράσης υλοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στις περιοχές Ναυπάκτου, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πατρών, Καλαβρύτων,... »
Περισσότερα
Δομή Στήριξης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ανενεργό

Δομή Στήριξης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η Δομή Στήριξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημιουργήθηκε το 2003 από τις ακόλουθες αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Δυτικής Αχαΐας Αναπτυξιακή Αχαΐα Ηλειακή Αναπτυξιακή Αναπτυξιακή Αιτωλοακαρνανίας ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Τριχωνίδα Αναπτυξιακή Αναπτυξιακή Ολυμπίας Σκοπός της Δομής είναι η παροχή υπηρεσιών... »
Περισσότερα
Ανενεργό

Warema

WAREMA – Water Resource Management in Protected Areas Διαχείριση Υδάτινων Πόρων σε Προστατευόμενες Περιοχές Η Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε.ΟΤΑ  συμμετέχει στην Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG IIIB/CADSES στο πρόγραμμα WAREMA το οποίο υλοποιείται στην Ιταλία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Τσεχία με συντονιστή την Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia. Στόχος του έργου WAREMA είναι... »
Περισσότερα
Ανενεργό

Βοήθεια στο Σπίτι (Γ ΚΠΣ)

Τι είναι το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Είναι πρόγραμμα Κοινωνικής Μέριμνας που έχει στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα μα αναπηρίες και στη διευκόλυνση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας των γυναικών που είναι επιφορτισμένες με την φροντίδα και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων. Σκοπός του προγράμματος είναι: Η παραμονή των ηλικιωμένων... »
Περισσότερα
Ανενεργό

Pro Agri-tour

To Pro Agri-Tour στόχευε στη Δημιουργία Σήματος Ποιότητας υπό τη μορφή ομπρέλας, το οποίο θα διανέμεται σε αγροτουριστικές μονάδες και σε παραγωγούς που θα ικανοποιούν τα κριτήρια. Κάτω από την ομπρέλα δημιουργήθηκαν συνεργίες ανάμεσα στους παραγωγικούς τομείς ενδιαφέροντος, όπως παραγωγοί βιολογικών, παραδοσιακών, τυπικών και τοπικών προϊόντων και στις αγροτουριστικές... »
Περισσότερα
Ανενεργό

LEADER+

Η κοινοτική πρωτοβουλία LEADER+ είναι μια από τις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. κατά την 3η προγραμματική περίοδο (2000-2006). Στα πλαίσια των κατευθυντήριων γραμμών που ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Ε.Ε./C139/18.5.2000 εκπονήθηκε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που εγκρίθηκε με την αριθ. E(2001)3562/19.11.2001 απόφασή της. Το πρόγραμμα αυτό εξυπηρετεί τους γενικούς στόχους τους... »
Περισσότερα
Ανενεργό

Equal

Στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας «EQUAL» υλοποιήθηκε στο νομό Αιτωλοακαρνανίας το πρόγραμμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα για την καταπολέμηση του Αποκλεισμού». Το πρόγραμμα αυτό παρείχε ευκαιρία ένταξης στην αγορά εργασίας σε άτομα που ανήκαν σε ευπαθή κοινωνικές ομάδες (άτομα με ειδικές ανάγκες, τσιγγάνους, άνεργες γυναίκες, άνεργους νέους που στερούνταν επαγγελματικής... »
Περισσότερα