Η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πλαισίου για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, με ένα νέο εξωστρεφές πρόσωπο, είναι πλέον κοινή διαπίστωση τόσο των παραγωγών όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η αγορά των τοπικών προϊόντων πλέον είναι διεθνής και το δεδομένο αυτό δημιουργεί νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες στην προώθηση των παραδοσιακών προίόντων και την ανάπτυξη των παραγωγικών μονάδων.

Στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί το τοπικό προϊόν της περιοχής μας, ο Δήμος Δωρίδος διοργανώνει την ημερίδα “Τοπικά Προϊόντα – Τα βήματα να εξάγω”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 17:00 στο ξενοδοχείο “Delphi Beach”, στην παραλία Τολοφώνας.

Τις δυνατότητες ανάπτυξης των τοπικών προϊόντων θα παρουσιάσουν οι:

  • Ιωάννης Τζεν, Καθηγητής – διπλωμάτης χρηματοοικονομικών, διεθνών εμπορικών σχεδιασμών, π. Πρόεδρος Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών
  • Αριστοτέλης Καρβέλας, Σύμβουλος επιχειρήσεων, σχεδιασμών προώθησης – διείσδυσης εμπορικών δικτύων, ανάπτυξη προγραμμάτων Ε.Ε.
Η ημερίδα αφορά το σύνολο των παραγωγών τοπικών προϊόντων (ελαιόλαδο, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, κτηνοτροφικά προϊόντα, τυροκομικά προϊόντα, κρασί κ.α.), καθώς και όσους ενδιαφέρονται για την προώθηση και την ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
Πρόγραμμα ημερίδας
17:00             Προσέλευση
17:30 – 18:00 Χαιρετισμοί
18:00 – 19:00 Τα βήματα να εξάγω
19:00 – 19:15 Διάλλειμα
19:15 – 20:00 Υφιστάμενες εταιρικές ομάδες επικοινωνίας με τον Κόσμο
20:00 – 20:15 Διάλλειμα
20:15 – 20:30 Εξαγωγικά κίνητρα, συμπλήρωση ερωτηματολογίου, ανοιχτή συζήτηση – ερωτήσεις