Οι εργασίες του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας, ξεκινούν την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021. Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στην Επέτειο των 450 χρόνων από την Ναυμαχία και θα φιλοξενηθεί στο κτήριο “Τσώνη”, στην Ναύπακτο.

Οι κύριοι άξονες του συνεδρίου είναι: η αγροτική προοπτική, η ψηφιακή σύγκλιση σε σχέση με την επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη,  ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το περιβάλλον, η κυκλική οικονομία, καθώς και οι συνέργειες στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Το φετινό συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας τους Δήμους Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Ι.Π. Μεσολογγίου, Θέρμου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Αγρινίου» και την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

Η Αιτωλική Αναπτυξιακή συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου και ειδικότερα στην θεματική ενότητα του τουρισμού, όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Κοτρώνης Γεώργιος, θα αναπτύξει το θέμα “Διαχείριση Τουριστικού Προορισμού – το παράδειγμα της Αιτωλοακαρνανίας”. Η τοποθέτηση του Προέδρου θα επικεντρωθεί στην συνεργασία των Δήμων Ναυπακτίας, Δωρίδας, Θέρμου, Ι.Π. Μεσολογγίου και Ξηρομέρου με την Αιτωλική Αναπτυξιακή για την ενοποίηση του τουριστικού τους προϊόντος και την διαχείρισή του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ