Η Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, στο πλαίσιο του σχεδίου διαπεριφερειακής συνεργασίας «Αλιευτικός Τουρισμός», του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020, υλοποίησε στην Ι.Π. Μεσολογγίου, διήμερη επίδειξη αλιευτικού τουρισμού. Στην επίδειξη συμμετείχαν οκτώ δημοσιογράφοι, που αρθρογραφούν σε εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τουριστικά blogs. Στόχος της επίδειξης ήταν η ανάδειξη της άρρηκτα συνδεδεμένης ζωής του αλιέα και της λιμνοθάλασσας με τα τουριστικά και ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος του Μεσολογγίου.

Οι δημοσιογράφοι, την 1η ημέρα, επισκέφθηκαν τον οργανισμό Messolonghi By Locals, όπου ο κ. Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος παρουσίασε τη δραστηριότητα «χαράσσοντας τη ζωή του αλιέα», συνέχισαν στον Κήπο των Ηρώων συνοδευόμενοι από μία σύντομη και περιεκτική ξενάγηση του κ. Αποστολάκου και περιηγήθηκαν στην πόλη. Το απόγευμα, βρέθηκαν στο διβάρι της κεντρικής Κλείσοβας, όπου πραγματοποιήθηκαν περιήγηση με παραδοσιακό πρυάρι στο ιστορικό νησάκι της Κλείσοβας, από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού «Αναγέννηση» κ. Αριστείδη Μαντζουράτο και την κα Σισία Ρούση, γεωλόγο/περιβαλλοντολόγο και συνεργάτη των Messolonghi By Locals, επίδειξη της αλιευτικής δραστηριότητας και πάστωμα ψαριών. Η βραδιά έκλεισε με τοπικές γαστρονομικές λιχουδιές μαγειρεμένες από τις συζύγους των αλιέων.

Την 2η ημέρα επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας και θαύμασαν το πρόσφατα αναστηλωμένο θέατρο, καθώς και τη μοναδική θέα της λιμνοθάλασσας από ψηλά και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την κα Καπουρδέλη Λαμπρινή, για επίδειξη αλιευτικού τουρισμού πάνω σε σκάφος. Η ημέρα έκλεισε με την επίσκεψη στο μουσείο άλατος, όπου πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση από την κα Δέσποινα Κανελλή σχετικά με τον κόσμο και την πολυτιμότητα του αλατιού.