Η Αιτωλική Αναπτυξιακή και αλιείς της περιοχής μας συμμετείχαν σε τριήμερη επίδειξη αλιευτικού τουρισμού, στην δυτική και ανατολική ακτή της Σαρδηνίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου, από το Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020, διατοπικού σχεδίου «Αλιευτικός Τουρισμός».

Οι αλιείς μας, μαζί με άλλα 90 άτομα (αλιείς και στελέχη) από τις συνεργαζόμενες Αναπτυξιακές Εταιρείες, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη λιμνοθάλασσα Oristano, με ξενάγηση και παρουσίαση των εγκαταστάσεων ιχθυοτουρισμού, και να ταξιδέψουν με αλιευτικά σκάφη στους κόλπους των Εθνικών Πάρκων Asinara και Tavolara, όπου πραγματοποιήθηκε επίδειξη αλιευτικού τουρισμού εν πλω, καθώς και εργαστήρια δικτύωσης των συμμετεχόντων στη νήσο Ασινάρα.

Οι Έλληνες αλιείς αποκόμισαν την καλή πρακτική των Ιταλών συναδέλφων τους, όπου η δραστηριότητα του αλιευτικού τουρισμού διενεργείται στο πλαίσιο διαχείρισης και προστασίας των προστατευόμενων περιοχών της Σαρδηνίας.

Ευχαριστούμε πολύ την Αναπτυξιακή Καβάλας (συντονίστρια ΟΤΔΑ) για την διοργάνωση του ταξιδιού, την FLAG Nord Sardegna και την IT TITURISMO “Mar’e Points” για την εγκάρδια και ζεστή φιλοξενία τους. Κυρίως όμως, ευχαριστούμε πολύ όλους τους Έλληνες αλιείς, 51 το σύνολο, που τίμησαν τις Αναπτυξιακές Εταιρείες με την παρουσία τους σε αυτό το ταξίδι και τους Ιταλούς συναδέλφους τους για την όμορφη εμπειρία που μας χάρισαν.